Mallix harrastemaailma

Mallix Harrastemaailma 3/2021 Irtonumerohinta: 11,80 €


Kansikuva: Mallix 3/2021
CV-707 Vesikko vitriinimalli
Rakensimme sukellusvene Vesikosta ns. vitriinimallin. Aika paljon sarjan puutteista ja virheistä korjattiin, mutta täydellisyyteen emme pyrkineet mallin käyttötarkoitusesta johtuen. Paljon jäi siis vielä hampaankoloon. Special Navyn rakennussarja tarjoaa kohtuullisen lähtökohdan, mutta tarkan pienoismallin tekeminen vaatii paljon korjaamista ja detaljointia. Tämänkertainen malli luovutettiin muistoksi Vesikon sodanaikaisen päällikön pojalle.
Ford Transit Camper
Kesälomat alkavat ja leirintäalueet kutsuvat taas karavaanareita viihtymään. Vähän kesämuistoista ammentaen muutimme Italerin Ford Transitin matkailuautoksi. Perusarja on iäkäs ja sellaisena hieman karu lähtökohta, mutta sinnikkyydellä hommaan paneutuen saimme kuitenkin aikaan varsin kelvollisen pienoismallin.
4K 3D Hartsitulostimet käyttötestissä
Testasimme kaksi tällä hetkellä luokkansa eliittiä edustavaa harrasteluokan 3D printteriä. Jälki on vakuuttavaa, mutta tiedostojen tarjonta on toistaiseksi hieman yksipuolista, painottuen vahvasti pelifiguureihin.
Supermarine Spitfire Mk.I
Tämäkertainen Spitfire projektimme esittää juuri sodan alla käytössä ollutta versiota. Tyypilliseen tapaansa Mika Heikkilä keskittyy erityisesti mallin maalaamiseen ja viimeistelyyn. Lopputuloksena on taas kerrassaan upea pienoismalli tästä legendaarisesta hävittäjäkoneesta.

« Takaisin