Mallix harrastemaailma

Mallix Harrastemaailma 1/2021 Irtonumerohinta: 11,80 €


Kansikuva: Mallix 1/2021
Jagdtiger pienoismalli Takomin sarjasta
Teemme mallin Porschen telakoneistolle rakennetusta Jagdtiger vaunusta. Takomin Blitz rakennussarjat sisältävät vain oleelliset osat ilman tukkutarjontaa vaihtoehdoista tai sisäosista. Juuri tällaisista sarjoista monet tykkäävät.
Jagtiger, hiukan historiaa
Jagdtigerin historiasta on kirjoitettu paljon, mutta jopa hyviksi mainituissa julkaisuissa on joskus käsittämättömiä virheitä. Jopa eri alatyyppien tunnistaminen näyttää joskus olleen tekijöille ylivoimainen tehtävä.
Dioraamaprojektina Souverinbild
Tämänkertaisessa dioraamassa pääosassa on poikkeuksellisesti kameli, tarkemmin yksikyttyräinen dromedaari.
Sisu XA-180 Pasi
Kotimaisen Finmil Modelsin suunnittelema 1/72 rakennussarja monille tutusta Pasista on jo jonkin aikaa ollut markkinoilla. Pääsimme vihdoin kokeilemaan millainen sarjan rakennettavuus on. Ns. pientuotantosarjoissa kun usein tuppaa olemaan mielenkiintoisia, eikä aina niin rakentajaystävällisiä ratkaisuja. Samaan syssyyn kyhäsimme mallille vielä alustankin.
Maaliruiskun Huolto
Maaliruisku on kätevä työväline pienosimallien maalaamiseen. Kyseessä on kuitenkin melko herkkä mekaaninen laite, joka kunnossa pysyäkseen vaatii säännöllistä huoltoa.
Iskä mallaa Osa IV
Katselemme taas maailmaa mittakaavan tuolta puolen, kun Teemu Jormanainen pohtii menoa mallailun ympärillä.
Tuubiakryylit viimeistelyyn
Uutuustuotteiden vyörylle ei näytä loppua tulevan. Tällä kertaa pääsimme testaamaan Abt502 tuotemerkin tuubiin pakattuja akryylimaaleja.
Moi kaikille mallaajille
Useimmille tuttu Pertti ”Nipa” Neumann aloittaa pakinasarjansa kertomalla miten pienoismalleja harrastettiin Porin suunnalla. Hankintapaikkana oli luonnollisesti legendaarinen askarteluliike Laurila.

« Takaisin