Mallix harrastemaailma

Mallix Harrastemaailma 6/2018 Irtonumerohinta: 11,80 €


Kansikuva: Mallix 6/2018
Kamov KA-50 "Hokum"
Helikopterit ovat mielenkiintoinen aihe-alue, jota toiset karttavat roottorinlapojen rikkoutumisriskin takia. Rakensimme kuitenkin Neuvostoliiton aikaisen taisteluhelikopterin Revellin vanhasta 1/72 rakennussarjasta.
Wet Nellie
James Bond elokuvasta 007 rakastettuni tuttu sukeltava auto on tehty myös rakennussarjaksi, joten sellaiseen piti tietenkin tutustua. Oikein hieno pienoismalli sarjasta rakentuikin.
SU-27 Flanker
Kyseinen konetyyppi herätti mielenkiinnon kun netistä löytyi kuvia todella kuluneen näköisistä yksilöistä. Kaksiosaisen jutun ensimmäisessä puolikkaassa rakennamme ja detaljoimme mallin Hobby Bossin sarjasta. Maalauksella ja vanhentamisella nautiskelemme ensi vuoden ykkösnumerossa.
Nordic Challenge 2018
Jo perinteiseksi muodostunut mallailutapahtuma järjestettiin Espoon Otahallissa. Olimme tietysti paikalla aistimassa tunnelmaa ja kuvaamassa hienoja pienoismalleja.
Airfixin uusi Blenheim sarja
Lentokonemallien rakentelijat ovat pitkään odotelleet kunnollista Peltiheikin rakennussarjaa 1/48 mittakaavaassa. Nyt sarja on vihdoin arvioitavana ja ensitutkailun perusteella kysymyksessä on varsin laadukas tuote.
Vielä kerran Bergepanther
Meng modelsin Bergepanther sarja ei ehtinyt mukaan edellisessä numerossa julkaistuun arviointiin. Korjasimme tilanteen ja katsoimme yltääkö uutuus Takomin sarjojen tasolle.
Maalla, merellä ja ilmassa 2018
Kuopiossa järjestettiin taas itä-Suomen mallailuderby. Hienoja malleja oli esillä runsain mitoin, vaikka varsinaista kilpailua ei ollutkaan ohjelmassa.
Gravity 1.0 kirja Sci-fi mallareille
Fantasia-aiheisten mallien rakentelijoille suunnatussa kirjassa käydään yksityiskohtaisesti läpi lukuisia mallailuprojekteja. Nimestään huolimatta kirja ei tietenkään voi olla ihan täydellinen esitys aiheesta.
Lukunurkka, Blenheim Suomessa
Blenheimin eli peltiheikin eri versioista ja niiden eroista ei ole aiemmin ollut yksiin kansiin kerättyä tietopakettia. Nyt on ja teos sopii yhtä lailla historian ja pienoismallien harrastajille.

« Takaisin

Webdesign: Tomi Mynttinen