Mallix harrastemaailma

Mallix Harrastemaailma 3/2018 Irtonumerohinta: 11,90 €


Kansikuva: Mallix 3/2018
Panther Ausf.D
Panssarivaunujen pienoismalleista pyritään yleensä tekemään ulkoasultaan kuluneita ja reissussa rähjääntyneitä. Tällä kerralla teemme toisin ja viimeistelemme rakentelukohteemme upo-uudeksi, juuri tehtaasta ulos ajetuksi yksilöksi.
Minisukellusvene Biber
Pienoissukellusveneet olivat saksalaisten yritys iskeä liittoutuneiden laivojen kimppuun Ranskan satamissa ja miksei muuallakin. Kovin tehokkaita sotakoneita ne eivät olleet, mutta kuitenkin mielenkiintoisia rakentelukohteita nyky-ajan malliharrsastajalle
Postiauto 40-luvun lopulta
Toisen maailmansodan jälkeen Saksassakin oli pulaa lähes kaikesta. Kaikenlainen kuljetuskalustokin oli vähissä ja tarvittiin luovia ratkaisuja. Sodasta säästyneistä ajopeleistä muokattiin ajoneuvoja mm. Postin tarpeisiin.
Pienoismallien rakentelu ammatiksi
Tiesitkö että pienoismallien rakentelu voi olla myös ammatti? Ikaalisissa opiskelu onnistuu. Opintojen linjaukset ja oppilaitoksen hakuohjeet artikkelissa.
Moson Model Show 2018
Suomalaisilla mallreilla oli taas vahva edustus Mosonin mallitapahtumassa Unkarissa.
Bongaa Pantteri
Pantterivaunuja on jäänyt jälkipolvien ihailtavaksi useita kappaleita. Monet niistä löytyvät Euroopasta ja julkisilta paikoilta, jolloin lupia niiden luokse pääsemiseen ei tarvita. Listasimme kätevästi saavutettavissa olevat yksilöt, ja myös muutaman kauempaa löytyvän. Tässä olisi hyvä suunnittelupohja mallarin kesälomamatkaa varten.
Uusimmat Pantterisarjat
Kävimme läpi uusimmat 1/35 mittakaavan Pantteri-sarjat. Listasimme niiden hyvät ja huonot puolet helpottamaan sen itselle sopivan rakennussarjan valintaa.
Kätevä muottiaine valutöihin
Osien kopioiminen itse valamalla on usein kätevä ratkaisu rakenteluprojektissa. Markkinoille on ilmestynyt Blue Stuff niminen lämpimässä vedessä notkistettava muottiaine. Käyttö on helppoa -ja mikä parasta- Blue Stuffin voi käyttää useampaan kertaan.
Toimiva jousitus 1/35 Pantteriin
Rakensimme Mengin jousitussarjan ja totesimme sen varsin kelvolliseksi ainakin saman valmistajan mallissa käytettynä.

« Takaisin

Webdesign: Tomi Mynttinen